Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیتر‌هایی از حوزه‌های مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آخرین وضعیت «سپیده رشنو» به روایت برادرش
سامان رشنو برادر سپیده رشنو از آخرین وضعیت او خبر داد. سامان رشنو نوشت: با لحاظ قبول وکالت خانم سپیده رشنو توسط آقای نعیم رضا نظامی چهار محالی در روز ۳۱ مرداد پرونده اتهامی خواهرم مطالعه و در یک شهریور ماه با مساعدت ریاست محترم دادگاه و مسوولان ذیربط ملاقات به وقت کافی در زندان اوین صورت گرفت حال سپیده مساعد است و از عزیزان دغدغه مند هموطن سپاسگزاریم.

«تشکر ویژه » آیت الله جنتی از رئیسی
دبیر شورای نگهبان سفرهای استانی دولت را عامل مهمی برای ایجاد همدلی و همراهی مردم در جهت حل مشکلات کشور دانست و گفت: ارتباط بی‌واسطه با مردم، دولتمردان را در شرایط واقعی قرار می‌دهد. آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان صبح امروز چهارشنبه ۲ شهریور با بیان اینکه امروز روز اول هفته دولت است و در آستانه سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر هستیم، اظهار داشت: یاد شهیدان رجایی و باهنر را گرامی می‌داریم و این هفته را به همه مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی تبریک می‌گوییم و از خداوند می‌خواهیم توفیق خدمت بیشتر را به آنها عطا کند. وی درباره عملکرد یک ساله دولت سیزدهم اظهار داست: در یک سالی که از آغاز به کار دولت سیزدهم گذشته است شاهد اتفاقات امیدوارکننده‌ای بوده‌ایم که بابت آنها از اعضای دولت و به ویژه رییس‌جمهور پرتلاش جناب حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی تشکر می‌کنیم و توفیق آنها را در ادامه راه از خداوند بزرگ مسئلت می‌نماییم.

تکذیب ادعای مخالفت روحانی با برکناری مدیرعامل وقت فولاد مبارکه
در اطلاعیه روابط عمومی دفتر حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی آمده است: ادعای مخالفت رئیس‌جمهور سابق با برکناری مدیرعامل وقت شرکت فولاد مبارکه که متاسفانه از سوی خبرگزاری دولت منتشر شده، کذب محض است. اساسا هیچ دستوری مبنی بر عزل یا نصب مدیرعامل شرکت‌های اقتصادی و یا مخالفت و موافقت با آن از سوی رئیس‌جمهور سابق و یا دفتر ریاست‌جمهوری صادر یا اعلام نشده است. دفتر رئیس‌جمهور سابق حق شکایت را برای خود در واکنش به این ادعای کذب محفوظ می‌دارد. ادعاهای کذب و اتهام‌زنی‌ها علیه مسئولان سابق دولتی، درحالی است که رئیس کمیته تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان پیش‌نویس گزارش منتشرشده در فضای مجازی را تائید نکرده و آن را قابل استناد ندانسته است.

فرصت یک ماهه قوه قضاییه برای رسیدگی به گزارش تفحص از فولاد مبارکه
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوه قضاییه یک ماه برای بررسی گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان فرصت یک ماهه دارد، گفت که گزارش تفحص ناظر به عملکرد مدیریت قبلی فولاد و نه مدیریت فعلی است. سید جواد حسینی کیا با اشاره به ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان به قوه قضاییه برای بررسی تخلفات گفت: تفحص از فولاد مبارکه اصفهان در بازه زمانی مشخصی انجام شده که مربوط به مدیریت قبلی این شرکت بوده و ربطی به دوره مدیریت فعلی فولاد مبارکه اصفهان ندارد. وی با بیان اینکه قوه قضاییه گزارش تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان را مورد بررسی قرار می دهد، افزود: طبق قانون باید قوه قضاییه طی یک ماه به این گزارش رسیدگی کند. حسینی کیا ادامه داد: کمیته تحقیق و تفحص به عنوان کارشناسان تخلفات را احراز کرده و گزارش آن با رای مجلس به قوه قضاییه ارجاع شد. اکنون این گزارش در دست قوه قضاییه به عنوان مرجع رسیدگی به تظلمات و تخلفات است لذا ممکن است در برخی از موارد تخلفات احراز شده و در برخی موارد متهمان با ارائه اسنادی تبرئه شوند.

سنگ مزار ابراهیم یزدی برای چندمین بار تخریب شد
فعالان توئیتری با انتشار دو عکس از قیرپاشی و تخریب مجدد سنگ قبر ابراهیم یزدی، در آستانه پنجمین سالمرگ وی خبر داده‌اند. خانواده دکتر یزدی بعد از چندین بار تخریب سنگ مزار، اعلام کرده بودند که دیگر آن را تعویض نخواهند کرد. ابراهیم یزدی در شهریور سال ۹۶ درگذشت و در بهشت زهرا مدفون است. قبل از این در اسفند ۹۶ هم برای نخستین بار، سنگ قبر توسط افراد ناشناس تخریب اما تعویض شد. او از یاران و مشاوران امام خمینی در مبارزه با حکومت شاه و انقلاب ۵۷ به ویژه در دوره اقامت امام در فرانسه بود. وی همچنین عضو شورای انقلاب، وزیر خارجه و معاون نخست‌وزیر در دولت موقت انقلاب، نماینده شهر تهران در مجلس اول و دبیرکل نهضت آزادی ایران بود.

شرط عجیب شیخ دیاباته برای پرسپولیسی شدن: تضمین امنیت!
شیخ دیاباته که سابقه آقای گلی در فوتبال ایران را با پیراهن استقلال دارد، با پرسپولیس به توافق کامل رسیده بود، ولی ناگهان چند شب قبل به مدیران پرسپولیس اعلام کرد نمی‌تواند به ایران بیاید. وقتی مدیران پرسپولیس ماجرا را پیگیری کردند و دلیل این موضوع را از دیاباته پرسیدند، مهاجم قصل قبل الغرافه قطر عنوان کرد خانواده‌اش راضی به حضور در ایران نیستند. در این بین گفته شد بعضی‌ها که دوست ندارند دیاباته پرسپولیسی شود، از داخل ایران شیخ را تهدید کردند و همین موضوع باعث شد تا دیاباته قید حضور در پرسپولیس را بزند. مدیران پرسپولیس که همه شرایط این بازیکن را پذیرفته بودند و حتی بلیط پرواز به ایران را هم برای دیاباته گرفته بودند، دوباره باب مذاکره با شیخ را باز کردند و می‌خواهند هرطور شده این بازیکن را راضی به حضور در پرسپولیس کنند. طبق شنیده‌ها این بازیکن در آخرین صحبتی که با مدیران پرسپولیس داشته، خواستار این شده که امنیت خودش و خانواده‌اش تحت هر شرایطی تضمین شود. باشگاه پرسپولیس هم به این بازیکن اطمینان داد در صورت حضور در ایران هیچ مشکلی برای او و خانواده‌اش رخ نخواهد داد.

سید محمد صدر: زمان جنگ از الان سخت‌تر بود، ولی بین ملت و دولت اعتماد وجود داشت
سیدمحمدصدر عضو مجمع تشخیص مصلحت در گفت وگو با روزنامه شرق اظهار داشت: اعتماد زمانی بوجود می‌آید که دولت و حاکمیت مردم را در همه مسائل مشارکت دهند. شما وقتی اجازه نمی‌دهید مردم مشارکت سیاسی و فرهنگی داشته باشند و حتی اجازه نمی‌دهید در انتخابات‌ها کاندیدای خودشان را داشته باشند، طبیعی است که به مرور زمان آن اعتمادی که از اول انقلاب بین مردم و دولت وجود داشت کاهش پیدا کند. او گفت: در زمان جنگ وضعیت اقتصادی خیلی بدتر از الان بود یعنی اکثر کالاها موجود نبود و بقیه هم کوپنی بودند. با این حال مشکلات کنونی در ایران وجود نداشت برای اینکه یک رابطه دوستانه و اعتمادساز بین دولت و ملت وجود داشت. متاسفانه به مرور زمان به دلیل عملکردهای اشتباه، سوءاستفاده‌ها، دروغ ‌و اختلاس‌ آن رابطه اطمینان بخش خدشه‌دار شد و اعتماد مردم از بین رفت. در نهایت مجموعه این عوامل باعث شد که موتور اصلی توسعه یعنی همان «سرمایه» به خارج از کشور منتقل شود.او گفت: برای اینکه ما این مشکل را حل کنیم باید یک انقلاب فرهنگی داشته باشیم که هم روش‌های دولت و حاکمیت تغییر کند و هم اینکه مردم تغییر کنند و به مرور زمان همان روحیه همدلی که در زمان انقلاب و جنگ بین دولت و ملت وجود داشت دوباره احیا شود.

کیهان: یک جریان مرموز در پرونده هسته‌ای رخنه کرده
کیهان نوشت: در پرونده هسته‌ای ایران، یک جریان مرموز که در بعضی نهادهای تخصصی کشور هم رخنه‌هایی دارد، روی «اضطرار ایران» مانور می‌کند و درصدد است ذیل این وضعیت خودساخته و دروغین، کشور را وادار به پذیرش چیزی کند که با منافع ملی و مصالح و حتی امنیت آن سازگار نیست.

نماینده جیرفت: هیات دولت با تشکیل «استان کرمان جنوبی» موافقت کرد
ذبیح‌الله اعظمی ساردویی نماینده جیرفت در مجلس از تصویب تاسیس استان کرمان جنوبی در هیات دولت خبر داد. اضافه کرد: طرح ارائه شده در مجلس شورای اسلامی شامل هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبار، قلعه‌گنج، منوجان و فاریاب است که ۱ میلیون نفر جمعیت، ۵ میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی، معادن غنی مس، آهن، کروم، تیتانیوم و ... را دارا هستند.

زن خبرساز ماجرای قطار تهران - یزد «سفیر جهاد تبیین طرح عفاف و حجاب» شد
بانوی آمر به معروف یزدی به عنوان «سفیر کشوری جهاد تبیین طرح عفاف و حجاب» از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور معرفی شد. مراسم تقدیر از زینب جعفری که چندی قبل در قطار ۶۲۰ تهران - یزد، با یک زن بر سر حجاب درگیری فیزیکی پیدا کرده بود در سالن شهدای امر به معروف ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور برگزار شد.

سخنگوی ستاد امر به معروف: قرار است اول سراغ سلبریتی‌های هنجارشکن برویم
سخنگوی ستاد امر به معروف با اشاره به اینکه این طرح را به کمیسیون فرهنگی مجلس و ریاست جمهوری ارائه دادیم، گفت: همان طور که اشاره شد، طرح هنوز تصویب نشده است. دستورالعمل‌هایی را هم در حوزۀ امر به معروف به دستگاه‌های دولتی ارائه دادیم که یکی از شاخصه‌های آن، عفاف و حجاب بود که وظیفۀ ستاد، ابلاغ و نظارت این طرح است. چرا که از همان ابتدا اصرار داشتیم که طرح عفاف و حجاب ابتدا باید از ادارات دستگاه‌های دولتی شروع شود. باید گشت ارشاد ما ابتدا سراغ سلبریتی‌های هنجارشکن برود، همان‌ها که الگوی مردم هستند. دربارۀ صدا و سیما هم جلساتی را شکل دادیم و بناست طی روزهای آینده دربارۀ فرهنگ‌سازی بحث عفاف و حجاب با مسئولان آنها جلسات دیگری تدارک ببینیم.

مرکز پژوهش‌های مجلس: ۶۰.۶ درصد مردم نسبت به کلیت طرح اصلاح یارانه‌ها نظر منفی دارند
نتایج افکارسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد ۶۰.۶ درصد مردم نسبت به کلیت طرح اصلاح یارانه‌ها نظر منفی دارند که مهمترین دلیل آن، افزایش قیمت کالاهای دیگری است که قرار نبود براساس اجرای این طرح، گران شوند. با توجه به همین موضوع می‌توان فهمید که چرا ۸۸.۶ درصد مردم میزان یارانه واریزی را کافی نمی‌دانند. بالطبع خانواده‌های پرجمعیت بیشتر تحت تأثیر فشار اقتصادی ناشی از افزایش قیمت‌ها قرار می‌گیرند که نتایج این افکارسنجی نیز مؤید آن است.

رئیسی: با یک گزارش غیرمستند مردم را نگران نکنید
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و فرا رسیدن هفته دولت، افزایش اعتماد و امید مردم به دولت را مهمترین وظیفه و دستاورد دولت برشمرد و تاکید کرد: هرگونه سخن یا اقدامی که باعث ناامیدی و کاهش اعتماد مردم شود، خط قرمز دولت مردمی است.رئیسی هرگونه سخن یا اقدامی را که باعث ناامیدی و کاهش اعتماد مردم شود، خط قرمز دولت مردمی دانست و خاطرنشان کرد: نباید با انتشار برخی گزارش‌های غیر مستند در رسانه‌ها، مردم را نگران کرد و همه همکاران دولت تلاش کنند موضوعات بین دستگاهی را فورا حل و فصل کنند و نتیجه اقدامات انجام شده را به اطلاع مردم برسانند. رئیس جمهور با اشاره به توصیه سال گذشته، رهبر معظم انقلاب اسلامی به هیات دولت در زمینه حرکت اندیشه‌ورزانه و عقلانی خاطرنشان کرد: وزرا و مسئولان دستگاه‌ها باید کارآمدی و استفاده از نیروهای انقلابی و نخبه را برای اجرای طرح‌های توسعه کشور سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.

آیا دوران زندان «مهدی جهانگیری» تمام شده است؟
مهدی جهانگیری برادر معاون اول رئیس جمهور سابق در سال‌های گذشته به اتهام «قاچاق حرفه‌ای ارز» به دو سال زندان، توقیف اموال و جزای نقدی محکوم شد. غلامحسین اسماعیلی سخنگوی وقت قوه قضائیه ایران گفته بود که جهانگیری به غیر از قاچاق حرفه ای ارز در پرونده دیگری نیز به اتهام «تحصیل مال نامشروع «محکوم شده و این حکم قطعی است. پس از اینکه مدتی خبری از مهدی جهانگیری رئیس گروه مالی گردشگری و برادر معاون اول رئیس‌جمهور سابق نبود، وی امروز در حال بازدید از مجتمع فولاد بناب دیده شده است. برخی از افرادی که جهانگیری را در شرکت دیده‌اند معتقدند که دوران محکومیت جهانگیری به پایان رسیده، برخی نیز تاکید دارند که وی در مرخصی است، که لازم است اطلاعات دقیق در این باره را دستگاه قضا اعلام کند و خبرگزاری فارس نیز پیگیر این موضوع خواهد بود. بر اساس اعلام قوه قضائیه ایران مهدی جهانگیری در پرونده «قاچاق حرفه ای ارز» به مبلغ ۶۰۷ هزار و صد یورو و ۱۰۸ هزار دلار به دو سال حبس، ضبط ارز و جزای نقدی چهار برابر بهای ریالی ارز قاچاق شده محکوم و در پرونده دیگری به اتهام « تحصیل مال نامشروع» به مبلغ بیش از ۴۵۶ میلیارد و ۲۱۶ میلیون و ۷۵۰ هزار ریال به تحمل دو سال حبس و رد مال محکوم شده است. مهدی جهانگیری، برادر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم است. او سهامدار عمده بانک گردشگری است. گفته شده جهانگیری در سال ۱۳۸۸، با سرمایه ۲۰ میلیارد تومان شرکت «سمگا» را تاسیس کرد. شرکت خصوصی «سمگا» مخفف شرکت « سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران» است. جهانگیری پس از آن بانک گردشگری، مجمتع فولاد صنعت بناب، شرکت سرمایه‌گذاری نگین، هلدینگ صنایع و معادن ماهان، توسعه امید افق گردشگری، شرکت افق گردشگری ایرانیان، مرکز آموزشی علمی کاربردی کاراد، شرکت باشگاه گردشگری ایرانیان، شرکت کارت گردشگری پارس، شرکت توسعه فناوری اطلاعات گردشگری ایران و چند شرکت تجاری و بازرگانی دیگر را نیز تاسیس کرد./فارس

واکنش همتی به گزارش مرکز آمار؛ انگارفتح الفتوح شده است!
همتی رئیس کل سابق بانک مرکزی  در توییتر نوشت: «با خوشحالی می‌گویند از شوک تورمی ارز۴۲۰۰ عبور کردیم، انگار فتح الفتوح شده است! انتظار داشتید با کاهش تا ۵۰ درصدی از مصرف مردم، تورم با همان شدت ادامه یابد؟ روش شوک روند طبیعی رفتار اقتصادی است. گفتید، حذف ۴۲۰۰ نیست، مردمی سازی است. برنامه شما برای طبقات متوسط ​​به پائین جامعه چیست؟»

وزیر صمت: واردات خودروی دست دوم ممنوع است
فاطمی امین  وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آیین نامه واردات خودرو، تصریح کرد: آیین‌نامه واردات خودرو نهایی شد و به جای خوبی رسید. چند قید در این آیین‌نامه لحاظ شده است؛ یکی اینکه وقتی خودرویی وارد می‌شود باید خدمات بعد از فروش داشته باشد؛ همچنین وقتی خودرویی وارد می‌شود باید انتقال فناوری صورت بگیرد. هر کس این شرایط را ایجاد کند می‌تواند خودرو وارد کند و این منحصر به خودروسازان نیست. وی با بیان اینکه قرار نیست خودروهای لوکس وارد شود، ادامه داد: واردات خودروهای دست دوم هم طبق قانون ممنوع است. وزیر صمت درباره اینکه آیا مشخص است که واردات خودروها از چه کشورهایی انجام می‌شود، گفت: بازرگانان مشخص می‌کنند که خودرو از چه کشوری وارد شود و قیدی در این خصوص وجود ندارد.

میرکاظمی: اگر منابع آن تامین شود، افزایش حقوق کارمندان داریم
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: درباره افزایش حقوق کارمندان در حال بررسی هستیم تا اگر منابع آن تامین شود، تا شهریور تصمیم‌گیری شود و برای سیر مراحل تصویب به مجلس برود.

دستور رئیس کل بانک مرکزی: شعب بانکی کم شود
صالح آبادی با بیان اینکه بانک‌ها باید شعب فیزیکی خود را کاهش دهند، تاکید کرد: بخشی از هزینه‌های بانکی به شعب و فرآیندهای حضوری بانک‌ها مربوط است که با کاهش شعب فیزیکی هزینه‌های بانک‌ها را کاهش و از ناترازی خارج می‌شوند زیرا، بخش عمده‌ای ناترازی بانک‌ها به هزینه‌های شعب فیزیکی برمی‌گردد. 

حجم نقدینگی به ۵۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسید
بانک مرکزی در گزارش تحلیل تحولات اقتصاد کلان اعلام کرده است که حجم نقدینگی در پایان تیرماه سال ۱۴۰۱ (معادل ۵۲۵۰۱.۴ هزار میلیارد ریال) نسبت به پایان سال ۱۴۰۰، معادل ۸.۶ درصد افزایش یافته که در مقایسه با رشد متغیر مذکور در دوره مشابه سال قبل (۹.۹ درصد) به میزان ۱.۳ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

خاندوزی: بسیاری از ناکارآمدی‌ها در گذشته از جیب مردم پرداخت می‌شد
وزیر اقتصاد در برنامه صف اول شبکه خبر با تشریح یکی از رویکردهای دولت در مردمی سازی اقتصاد گفت: بسیاری از ناکارآمدی‌هایی که در گذشته صورت می‌گرفت از جیب مردم پرداخت می‌شد یعنی مردم ایران اموالی داشتند مانند املاک، مستغلات، شرکت‌های دولتی، شرکت‌های عمومی بخش غیر دولتی که متعلق به همه مردم ایران است اما در انحصار عده‌ای خاص بود که منافع خود را دنبال می کردند و هیچ شفافیتی درباره عملکرد آنها صورت نمی‌گرفت و در آخر هم زیان‌های بسیار به همراه داشتند و می گفتند شرکت شما را یک سال نگه داشتیم و نه تنها سودی به مردم ایران نمی‌دهیم بلکه چندین میلیارد تومان نیز به 80 میلیون ایرانی زیان وارد کردیم و البته چقدر هم برای تحمیل این زیان به مردم از حقوق و پاداش برخوردار می‌شدند.

ایرنا: پرونده فولاد مبارکه؛ مشت نمونه خروار مدیریت لیبرالی
ایرنا در گزارشی با اشاره به اینکه این روزها ماجرای شرکت فولاد مبارکه اصفهان در صدر اخبار رسمی و غیر رسمی قرار گرفته نوشت: فولاد مبارکه هم به درد خیلی از صنایع و شرکت‌های دیگر در دولت گذشته دچار است که نه دولتی به شمار می‌روند و نه خصوصی، با این حال به دست دولت‌ها اداره می‌شود. شاید یکی از آسیب‌های جدی دیگر ناشی از همین دو زیستی و چند زیستی باشد. هرچند این شرکت‌ها بنا بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی وارد فرایند خصوصی‌سازی شدند و سهام آنها از مالکیت دولت خارج شد اما در عمل به مالکیت نهادهای دیگری مانند صندوق‌های بازنشستگی درآمده و خصوصی‌سازی واقعی در مورد آنها اتفاق نیافتاده است. نکته مهم‌تر این است که به رغم خصوصی‌سازی، مدیریت آنها هنوز دولتی است. دولتی بودن، آن هم دولتی بودن نیمه و ناقص بزرگترین مشکل چنین شرکت‌هایی است و به راحتی می‌توانند دستخوش منفعت طلبی افرادی قرار بگیرند که صندلی‌های قوه مجریه را اشغال می‌کنند. فولاد مبارکه مشت نمونه خرواری است از انحرافات گسترده اقتصادی در دولت گذشته و مدیران لیبرالی اصلاح‌طلب از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ که ضرورت تحقیق و تفحص از سایر شرکت‌ها را نیز یادآور می‌شود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت بسته ویژه خبری سید ابراهیم رئیسی کرمان محرم سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت تفحص از فولاد مبارکه فولاد مبارکه اصفهان شرکت فولاد مبارکه ستاد امر به معروف مدیران پرسپولیس رئیس جمهور سابق تحقیق و تفحص مهدی جهانگیری گردشگری ایران واردات خودرو عفاف و حجاب قوه قضاییه هیات دولت دستگاه ها بانک ها شرکت ها ۶ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۵۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است

بانک‌ها همواره برخلاف مسئولیتی که دارند، بین کارمندان و شرکت‌های زیرمجموعه خود با سایر اقشار جامعه تفاوتی از جنبه اعطای تسهیلات قائل می‌شوند؛ به‌طوری که در مواردی، میزان تسهیلات اعطایی به اشخاص مرتبط بانک‌ها از تسهیلات به مردم بالاتر می‌رود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مطابق با آمار‌های رسمی بانک مرکزی، مجموع ارزش تسهیلات کلان غیرجاری شبکه بانکی در سال ۱۴۰۲، حدود ۶۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

نکته جالب‌توجه این است که، به ارزش حدود ۶۰ درصدی رقم فوق نسبت به پایه پولی کشور مربوط می‌شود. البته ۶۴۵ همت اشاره شده تنها مربوط به ۲۴ بانک بوده و ارقام مرتبط با موسسه اعتباری ملل، بانک ایران و ونزوئلا و ... ارائه نشده است.

همچنین مطابق با آخرین به‌روزرسانی تارنمای بانک مرکزی، در خصوص تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، شاهد تسهیلاتی بیش از ۱۶۴ هزار میلیاردتومانی هستیم. البته رقم فوق از خرداد ۱۴۰۲ تا به امروز تغییر نکرده است. درواقع بانک مرکزی با وجود الزام قانونی (مفاد جزء (۵) بند (ح) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کشور) مربوط به انتشار گزارش در خصوص آمار تسهیلات پرداختی به کارکنان، مدیران و اعضای هیئت‌مدیره بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، اما اعداد فوق را حدود یک سال به‌روزرسانی نکرده است.

از طرفی، بررسی‌ها بیانگر آن است که در سال گذشته ۱۵۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج به بیش از ۷۷۱ هزار نفر پرداخت شده است، همچنین میزان تسهیلات فرزندآوری نیز حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان بوده که رقم فوق نیز به بیش از ۷۳۸ هزار متقاضی پرداخت شده است.

۷۸۰ میلیون تومان، متوسط تسهیلات پرداختی بانک‌ها به کارمندان خود

نکته جالب‌توجه این بود که تسهیلات پرداختی بانک‌ها (۱۶۴ همت) به حدود ۲۱۰ هزار کارمند اعطا شده است، به بیانی شاهد متوسط تسهیلات پرداختی ۷۷۸ میلیون تومانی بانک‌ها به کارمندان خود هستیم.

این موضوع در حالی بوده که کماکان ۱۴۹ هزار نفر در صف تسهیلات ازدواج و ۲۸۰ هزار نفر نیز منتظر پرداخت تسهیلات فرزندآوری هستند که البته به دلیل عدم وجود ظرفیت خالی، بسیاری از افراد قادر به ثبت نام نیستند؛ درواقع متقاضیان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به مراتب، بسیار بیشتر از ارقام اعلامی هستند.

از سوی دیگر، انتشار ارقام دریافت‌کنندگان تسهیلات کلان بانکی از سوی بانک مرکزی نیز حکایت از آن دارد که شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین، دریافت‌کنندگان تسهیلات شناخته می‌شوند، به‌عنوان نمونه گروه مادرتخصصی توسعه صنایع و معادن خاورمیانه (زیرمجموعه بانک پاسارگاد) با ۱۳۴ همت، بنیاد تعاون ناجا (مرتبط با بانک سپه) با ۷۴ همت، ایران مال (از شرکت‌های بانک آینده) با ۵۷ همت و گسترش انرژی پاسارگاد (از شرکت‌های بانک پاسارگاد) با ۴۱ همت به‌راحتی تسهیلات کلان را از بانک‌های مرتبط با خود دریافته کرده‌اند.

درحالی که بسیاری از مردم در دریافت وام‌های خرد، مشکلات متعدد دارند، همچنین بسیاری از صاحبان کسب‌وکار و افراد متقاضی وام‌های خوداشتغالی نیز هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند و با بهانه‌هایی نظیر کمبود منابع روبرو می‌شوند.

متأسفانه، رویکرد بانک‌ها در خصوص تسهیلات اعطایی به کارمندان و شرکت‌های زیرمجموعه خود همچنان ادامه دارد، امری که خود یکی از علل اصلی نقدینگی رو به رشد کشور است.

بانک‌ها عامل کمبود منابع بخش‌هایِ تولیدی

آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو پیرامون پرداخت تسهیلات به شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها گفت: مسئله پرداخت تسهیلات بانک‌ها به شرکت‌های زیر مجموعه و حتی کارمندان خود، موضوع جدیدی نیست و از گذشته بانک‌ها به زیرمجموعه‌های خود با نرخ‌های بسیار پایین وام سنگین پرداخت می‌کردند.

بغزیان با انتقاد از پرداخت این تسهیلات کلان بیان کرد: این موضوع منجر به کمبود منابع برای تسهیلات‌دهی به بخش‌های تولیدی می‌شود، ولی اینکه این مسئله تخلف محسوب می‌شود یا خیر باید توسط بانک مرکزی بررسی شود.

وی دررابطه با دلیل تسهیلات سنگین بانک به کارمندان توضیح داد: بانک علاوه بر اینکه با پرداخت وام به کارمندان نیرو‌های خود را حفظ می‌کنند، برای بازپرداخت اقساط بانکی هم می‌تواند مبلغ موردنیاز را از حقوق کارمندان کسر کنند و این مسئله به نفع بانک است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تهاتر منابع مالی در پرداخت تسهیلات بانکی به زیرمجموعه دیگر مؤسسات مالی بیان کرد: بانک‌ها راهکار‌های دریافت و پرداخت تسهیلات بانکی به کارمندان خود را پیدا می‌کنند به طور مثال بانکی با سپرده‌گذاری در بانک دیگر به زیرمجموعه آن تسهیلات می‌دهد و برعکس.

وی در خصوص نظارت بانک مرکزی به پرداخت تسهیلات بانک‌ها عنوان کرد: لازم است تا بانک مرکزی بر اساس قوانین بانک‌ها به مسئله پرداخت تسهیلات کلان به زیرمجموعه بانک‌ها ورود کند و در خصوص اینکه با چه نرخ و هدفی به چه کسانی وام تعلق‌گرفته و در چه حالتی تخلف است، گزارش دقیقی ارائه دهد.

بغزیان در پایان با اشاره به احاطه بانک‌ها بر بزرگ‌ترین نهاد پولی و مالی کشور، پیش از ریاست فرزین بر بانک مرکزی اظهار داشت: در حال حاضر اقتدار بانک مرکزی بر بانک‌ها تقویت شده و ضرورت دارد تا این مسئله پرداخت تسهیلات کلان بانکی توسط این نهاد بررسی شود.

دیگر خبرها

  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • آخرین جزئیات گواهینامه موتورسیکلت بانوان از زبان وزیر کشور
  • عکس‌| خشم سپاهانی‌ها از مجری پرسپولیسی‌؛ او باید عذرخواهی کند!
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟